IN DE MEDIA

verscheen onder meer het  volgende over
F*ck die Onzekerheid

Klik hier om het hele interview: “Altijd wordt de kerel maar weer de baas in het hotel” te lezen.

 

 

Hard werken is geen garantie voor succes

Waarom je als ambitieuze vrouw vooral níét naar Ivanka Trump moet luisteren

 

 

Klik hier om het hele artikel op Intermediair te lezen.

Ik ben niet goed genoeg; flikker op met dat duiveltje op je schouder!

 

Klik hier om het hele artikel te lezen. 

 

Klik hier om het hele artikel op Intermediair te lezen.

 

Lees hier het hele artikel.

Vreneli Stadelmaier werd een hele dag gevolgd door een cameraman van Linda TV.

Kijk hier het resultaat

Weesper feministe Vreneli Stadelmaier stond maandag letterlijk in het middelpunt bij Linda-TV. Voor een portret werd zij de hele dag achtervolgd door een camera en maakte zij met een Go-Pro camera ook zelf beelden van haar leven.

Hilarisch, zo vond de Weespse de ervaring met Linda-TV. “Ik kon geen stap zetten of het werd vastgelegd, ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.” Dat laat nog even op zich wachten: pas op 20 maart is het televisieportret te zien via Linda-TV of Youtube.

Linda-TV
Het televisiekanaal dat uitsluitend is te zien voor (gratis) abonnees zoekt voor hun televisieportretten stoere vrouwen met een drukke baan en een verhaal. Als winnares van de JokeSmit-award 2015, coach voor professionele vrouwen en schrijfster van het boek ”F*ck die onzekerheid’ heeft Stadelmaier zeker een verhaal, zo vonden de programmamakers. Aanleiding is het binnenkort te verschijnen van Stadelmaiers nieuwste boek ‘She’s smart’, een handboek voor pas afgestudeerde jonge vrouwen.

Ook het optreden als voorzitter bij vrouwennetwerk Tafel van Weesp bij café- restaurant Aaltje werd  maandagavond door de camera vastgelegd.

Dit artikel verscheen eerder op weespernieuws.nl, 14-02-2017.

Vrijdag 13 januari, Het Laatst Nieuws

“Dan sta ik op dat congrespodium en denk ik ‘Is het wel zo interessant wat ik aan het vertellen ben? Straks staat er vast iemand uit het publiek op om me op mijn fouten te wijzen.'”

Deze vorm van onzekerheid wordt ook wel het impostor syndrome genoemd. Vreneli Stadelmaier beschrijft het fenomeen in F*ck die onzekerheid.

Lees het hele artikel hier.

 

Zondag 15 januari, Telegraaf

Wij vrouwen vinden onszelf nooit goed genoeg. We weten dat we het kunnen en toch voelen we ons onzeker. Met het coachingsprogramma van Vreneli Stadelmaier geeft zij vrouwen handvatten om zekerder in het leven te staan.

Lees het hele artikel hier.

vreneli_op_trap3_600_400_84_c1

Woensdag 23 november, Ambitious Mama

‘Als je financieel afhankelijk bent van je man, heb je geen ene zak meer te vertellen.’
De hoofdredacteur van Ambitious Mama Renate Tromp ging in gesprek met Vreneli Stadelmaier en zij vertelde even hoe het erop stond!

Lees het hele artikel hier.

‘Help, ik ben een bedrieger. Ik val door de mand.’

Foto: Martyn F. Overweel

Vrijdag 16 september, DS Weekblad

Ken je dat? Al het succes dat je behaald, relateer je aan geluk of toeval. Je vraagt jezelf af hoe je het toch weer hebt geflikt. En je bent er honderd procent zeker van dat je de volgende keer compleet onderuit gaat. Dit stemmetje in je hoofd heeft een naam: Impostor Phenomenon. Vreneli Stadelmaier noemt dit zwarte beestje ook wel ‘de papegaai op je schouder’. In DS Weekblad legt Vreneli, samen met andere experts, je daar meer over uit.

Lees het hele artikel hier.

 

IMG_0802

Donderdag 23 juni, Libelle

“Je weet dat je je job goed doet en toch is er dat onzekere gevoel.” Is de uitspraak van Vreneli Stadelmaier die in het artikel uitgelicht wordt. Vreneli vertelt over haar boek, dat onlangs ook in het Engels verscheen, en over het oplichterssyndroom het zogenaamde impostor syndroom.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Schermafbeelding 2016-07-01 om 13.57.34

Zondag 5 juni, Coachlink Magazine

In het veel gelezen Coachlink Magazine is Vreneli Stadelmaier geïnterviewd over het ‘oplichterssyndroom’, oftewel het impostor syndrome. En wanneer je het in Nederland over dit onderwerp hebt, kom je al snel bij Vreneli Stadelmaier. Een vier pagina’s lang interview over dit fenomeen en wat je eraan kan doen.

Klik hier om het artikel te lezen..

Artikel Arts in Spe

Donderdag 2 juni, Arts in Spe

Op de website artsinspe.nl is een interessant artikel geschreven over het ‘oplichterssyndroom’, oftewel het impostor syndrome. En wanneer je het in Nederland over dit onderwerp hebt, kom je al snel bij Vreneli Stadelmaier. Ze komt met haar onderzoek dan ook voor in het artikel.

Klik hier om het artikel te lezen..

IMG_0371

Zaterdag 21 mei, Volkskrant Magazine

In het magazine van de Volkskrant stond een leuk stuk waarover Vreneli Stadelmaier in de SheNews nieuwsbrief al naar refereerde. Het ging over de opvoeding van dochters. In het stuk staat dat meiden meer als jongens opgevoed moeten worden, waardoor ze minder angstig in het leven gaan staan.

Klik op de foto om hem te vergroten.

Het bedriegersyndroom

Dinsdag 26 april, NPO Radio 2

Op dinsdagavond 26 april was Vreneli Stadelmaier te gast in de Rood Show Late Night op NPO Radio 2. De uitzending besteedde aandacht aan het bedriegerssyndroom. Presentator Jan-Willem Roodbeen las een artikel over het bedriegerssyndroom op de website van BBC. Het wekte zijn interesse en zocht iemand die daar alles over weet en bij wie kan hij dan beter terecht komen dan Vreneli Stadelmaier.

Klik hier om het interview te beluisteren.

Parool 16-04

Zaterdag 16 april, Het Parool

Op 16 april stond Vreneli Stadelmaier, over het impostor syndrome, in het Parool. In het stuk werd uitgelicht dat 75% van de vrouwen zich wel eens herkent in de dergelijke gedachten van het impostor syndrome. Opvallend genoeg was dit percentage bij mannen maar 50%.

IMG_0299Vrijdag 1 april, Libelle

In het 15e nummer van de Libelle 2016, ging een groot gedeelte over onzekerheid. Er werd onder andere tips gegeven om binnen vijf stappen minder onzeker te worden én… drs. Vreneli Stadelmaier werd met één van haar onderzoeken en het boek genoemd.

Klik op de foto om het stukje over Vreneli te lezen.

Vreneli - Lindanieuws.nl

Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier.

Media

Vreneli Stadelmaier stond op 23 maart op volkskrant.nl. Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier.

Vreneli Leadership NL

Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier.

Intermediair

Lees hier het hele artikel.

Telegraaf-HR bijlage 1 oktober 2015

Margriet - Fuck die onzekerheid

TelegraafLees hier het hele artikel.

Bestand 10-06-15 17 58 05

Lees het hele artikel : Deel 1 & Deel 2

Verschenen op 9 juni 2015 in de bijlage Hart & Ziel van het AD,  Brabants Dagblad, PZC, Eindhovens Dagblad, BN De Stem, De Gelderlander, Tubantia, De Stentor.

Bron: Algemeen Dagblad (Charlotte van Genderen). Fotografie M. Okhuizen

 

 

Weespernieuws mei 2015

IMG_20150416_153141

Klik hier voor het artikel en de video

Vreneli Stadelmaier bij NOS op 3

Radio 6FM - Audio - Podcasts - 1079715 - 6FM In Business - Vreneli Stadelmaier Van SheConsult

MT artikel

 

Lees hier het hele artikel.

De Gelderlander 1 jpg

De Gelderlander 2 jpg 

 

hebban-beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lees het hele artikel >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het hele artikel te lezen

IMG_20141128_095228

Dichtbij

Vriendinnenonline

IMG_20141101_100813 IMG_20141101_100822 IMG_20141101_100830

IMG_20141102_145144

Telegraaf-iConneqt

Fuckdieonzekerheid WeesperNieuws 15 okt 14

Vreneli-SheConsult-Parool

artikel PB Onzekerheid stuit opmars van Vrouwen

Opzij0001Opzij0005Opzij0004Opzij0003Opzij0002

PB fuck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees het hele artikel op Personeelsbeleid > 

 

 

 

 

 

 

 

Telegraaf 26 mei 2014

De gelukkige topvrouw en het Tuinbroek-Feminisme met de beperkte zelfreflectie

De coverstory van de Volkstrant-bijlage ging zaterdag jl. over “de Gelukkige topvrouw”

Een helder en goed geschreven verhaal door journalist Evelien van Veen.
Top dat ze hier mee de discussie openbreekt. En deze vaardige verslaggever heeft ook zelf een mening. Want, zo schrijft ze – ze is feministe. En de feministe in haar is het helemaal niet eens met de rode draad in mijn boek F*ck die onzekerheid, dat wanneer we iets willen veranderen, als we onze ambities ook als vrouw willen waar maken, dat we ook bij ons zelf te rade moeten gaan. Zij vindt dat het allemaal vooral aan de ander ligt. Aan de maatschappij, aan de bedrijven, aan de mannen. Om die stelling te ondersteunen laat Van Veen enkele merkwaardige “deskundigen’ aan het woord. En na het lezen zag ik weer die vrolijke spiegelloze tuinbroekvrouwen met dat wijzende vingertje voor me.

Passie
Even voor het beeld. Ik ben bedrijfskundige, register-coach en ondernemer.
En meer dan 30 jaar feministe. En fanatiek. Het is mijn passie. Ik praat er niet alleen over, maar ik doe! Daarom heb ik SheNews opgezet, om professionele vrouwen te inspireren en te informeren over interessante zaken rond emancipatie. Meer dan 5000 vrouwen ontvangen 2x per maand mijn Nieuwsbrief. Ik heb een platform gelanceerd voor vrouwennetwerken en een jobboard waar je kosteloos en discreet je professionele profiel als vrouw kunt achterlaten (de SheTalentbank). En niet in de laatste plaats ben ik professioneel dag in dag uit met dit onderwerp bezig. Als coach voor hoogopgeleide vrouwen. Zo ben ik in de loop der jaren tot een ander inzicht gekomen. Vanuit mijn praktijk en die van mijn collega’s en vanuit de wetenschap.
Daarom heb ik er een boek over geschreven.

Hallo…… Er moet iets gebeuren.
We leggen al ruim 30 jaar de schuld bij het glazen plafond en dat heeft tot nu toe nauwelijks geholpen. We leggen al 30 jaar de schuld bij de organisaties zonder voldoende resultaat.

En we besteden al 30 jaar veel tijd, overheidsgeld en energie aan het veranderen van  de bedrijfscultuur. Kijk naar de cijfers en je ziet dat het niet snel genoeg zoden aan de dijk zet.

Er is geen reden om te veronderstellen dat dit nu ineens wel zal werken.
We hebben hiernaast een nieuwe strategie nodig en die beschrijf ik in mijn boek.

Wat helpt dan wel?

Ik werk al ruim 8 jaar fulltime professioneel met vrouwen aan hun carrière. Ik weet waarover ik praat. Wij praten met werkgevers en samen met 13 andere coaches coachen wij op jaarbasis honderden vrouwen. Topvrouwen van ministeries, en AEX-genoteerde bedrijven, maar ook beleidsmedewerkers, advocaten en artsen. En die vrouwen bekennen ons in de intimiteit van een coachingsgesprek, dat ze onzeker zijn. Dat ze bang zijn om door de mand te vallen. En dat heeft gevolgen voor hun ambitie, hun geluk en de keuzes die ze maken. Daarom kiezen ze de luwte van parttime werken of uitstroom. Dat ze daarom ‘ tevreden’  zijn met de positie die ze nu hebben. Dat ze geen topfunctie ambiëren omdat ze, zoals de Susan in het artikel zegt “niet weten niet of ze overeind zullen blijven aan de top”.

Daarnaast leerde ik in de vele gesprekken die ik topvrouwen had en de interviews die ik las, dat de dames die het bereikt hebben, vaak roepen “er is geen glazen plafond, vrouwen moeten hun kracht gebruiken en aan de slag gaan…het kan, ik ben het bewijs” En ze hebben gelijk.

Andere strategie
Ik denk dat er een andere strategie nodig is. En dat is de strategie die gebruik maakt van die miljoenen, talentvolle, goed opgeleide vrouwen, die even ambitieus van de universiteiten en hogescholen komen als mannen. Als we er in slagen om die vrouwen met meer zelfvertrouwen te laten funtioneren op het werk en thuis bij de discussie over de zorgtaken, dan gaat er wel wat veranderen. Dan zijn vrouwen krachtig, ambitieus en zichtbaar. Dan willen mannen niets liever dan deze kanjers aan boord halen om hun teams diverser en dus sterker te maken. Want dat dat goed is voor teams, voor organisaties en de maatschappij, daar is iedereen het inmiddels wel over eens.Ik wil met mijn boek de motor zijn die vrouwen daarbij kan helpen en ik wil de discussie aanjagen. Want blijven steken in de mantra van de jaren 70 en 80 helpt niet.
Zo laten de cijfers keihard zien.

Vreneli Stadelmaier

 

Opportunities are like sunrises. If you wait too long, you miss them.

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief. Gratis.

Informatie, tips, nieuws en wetens- waardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!

Facebook

Twitter